FX Cutlas Synthetic 4,5
- pułkownik.P.p
Na razie niewiele mogę powiedzieć , to świeży nabytek . Po wzięciu do ręki byłem zaskoczony wagą , bardzo leki , waży ok 2,5kg przy długości 92cm [ 110cm z tłumikiem HW] , z lunetą BE 10x40 ok 3kg , jak dla mnie bd wyważony . Przystosowany do strzelania z magazynkiem , dzwignia przeładowania typu biatlonowego , bardzo wygodny sposób przeładowywania . Montaż magazynka bezproblemowy . Wyposażony w bezpiecznik oraz w 3 stopniowy przełącznik mocy . Z pełnego kartusza w limicie ok. 17J ponad 100 strzałów [ nie sprawdziłem jeszcze] . Lufa gwintowana Lothar-Walther , pływająca , chociaż można dokupić " ósemkę" łączącą kartusz z lufą . Z tłumikiem względnie cichy , ale z separatorem FX daje czadu .pułkownik.P.p pisze:Fajny możesz coś więcej powiedzieć ?
Do karabinka mam jeszcze regulator Altarosa , ale na razie go nie zakładam , decyzję podejmę jak trochę postrzelam .
na razie muszę się nacieszyć , ale ponieważ szybko się nudzę to kto wieJaro pisze:Filus napisz, gdy będziesz chciał go sprzedać
- pułkownik.P.p
16 marca 2012
Strzeliłem dzisiaj kilka magazynków , przeładowanie biatlonowe to fajna sprawa .
Pogoda słoneczna , ale wietrzna , dystans tylko 25m , postawa : leżąca z podpórką , BE 10x40 , Exact 4,51 nieselekcjonowany , prosto z pudełka , po magazynku [8 strzałów] w tarczkę
[ Dodano: Sob 17 Mar, 2012 18:03 ]
dzisiaj tarczki syna , warunki takie jak ostatnio , ale strzelał śrutem Heavy
dziurki w górnej i dolnej części tarcz to ślady po bolcach do zawieszenia
[ Dodano: Nie 18 Mar, 2012 14:07 ]
Dzisiaj zabawy ciąg dalszy , pogoda słoneczna i bezwietrzna , Exact 4,51 nieselekcjonowany , pozostałe warunki bez zmian
te odskoki to zerwane strzały .
Karabinek na dystansie 25m ma przyzwoitą celność , jak się nie popełni błędu wycina jedną dziurkę , trzeba będzie wyjść w teren i przetestować go na większym dystansie .
[ Dodano: Pią 23 Mar, 2012 09:17 ]
Cutlas w czeskim wydaniu i trochę testów karabinka z regulatorem
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/FX_Cutlas/
Strzeliłem dzisiaj kilka magazynków , przeładowanie biatlonowe to fajna sprawa .
Pogoda słoneczna , ale wietrzna , dystans tylko 25m , postawa : leżąca z podpórką , BE 10x40 , Exact 4,51 nieselekcjonowany , prosto z pudełka , po magazynku [8 strzałów] w tarczkę
[ Dodano: Sob 17 Mar, 2012 18:03 ]
dzisiaj tarczki syna , warunki takie jak ostatnio , ale strzelał śrutem Heavy
dziurki w górnej i dolnej części tarcz to ślady po bolcach do zawieszenia
[ Dodano: Nie 18 Mar, 2012 14:07 ]
Dzisiaj zabawy ciąg dalszy , pogoda słoneczna i bezwietrzna , Exact 4,51 nieselekcjonowany , pozostałe warunki bez zmian
te odskoki to zerwane strzały .
Karabinek na dystansie 25m ma przyzwoitą celność , jak się nie popełni błędu wycina jedną dziurkę , trzeba będzie wyjść w teren i przetestować go na większym dystansie .
[ Dodano: Pią 23 Mar, 2012 09:17 ]
Cutlas w czeskim wydaniu i trochę testów karabinka z regulatorem
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/FX_Cutlas/