Mój Crown w 4,5mm
Mój Crown w 4,5mm
Witam! jakiś czas temu kupiłem Crowna w 5,5-w limicie to porażka,stąd zamiana lufy na 4,5.
Tutaj już z nową lufą i osłoną z alu + malowanie proszkowe
Lufa: LW 55cm, kupiona od holendra,wiadomo gość chyba się naćpał i zamiast tulejek i ponawijał taśmę samoprzylepną pod osłonę
Skrócona o 9cm,tak aby całość weszła do orygi kufra
Wkładka i magazynek zamówione u Chorwata,ale na razie wkładka dopasowana od Benjamina.
karabinek ma reg. Humy i ma poblokowane pokrętła od reg. mocy-ustawiony jest na 16J
Przez nową lufę trzeba przepuścić trochę ołowiu,ale na 27m nie ma tragedii,tylko spust jest trochę gumowaty i wymaga polerki,ale to karabin do huntu-oczywście pod inną szerokością geograficzną, a nie na zawody
Pozdrawiam.
Tutaj już z nową lufą i osłoną z alu + malowanie proszkowe
Lufa: LW 55cm, kupiona od holendra,wiadomo gość chyba się naćpał i zamiast tulejek i ponawijał taśmę samoprzylepną pod osłonę
Skrócona o 9cm,tak aby całość weszła do orygi kufra
Wkładka i magazynek zamówione u Chorwata,ale na razie wkładka dopasowana od Benjamina.
karabinek ma reg. Humy i ma poblokowane pokrętła od reg. mocy-ustawiony jest na 16J
Przez nową lufę trzeba przepuścić trochę ołowiu,ale na 27m nie ma tragedii,tylko spust jest trochę gumowaty i wymaga polerki,ale to karabin do huntu-oczywście pod inną szerokością geograficzną, a nie na zawody
Pozdrawiam.
Re: Mój Crown w 4,5mm
Witam! Dzisiaj będzie o wykonaniu korony lufy,bez tokarki. Po paczce śrutu Crown strzelał tak sobie,kilka w punkt,później siewnik- po szybkim wyczyszczeniu,znowu lepiej /tak trzy,cztery strzały i od nowa siewnik/.Polerka lufy nie zmieniła niczego,po za moim samopoczuciem,to przyjrzałem,się dokładniej koronie lufy/oglądałem ją wcześniej i niby była ok/ i dopiero jak włożyłem przecierak do wew. to zobaczyłem jakiś dziwny wianuszek i małą skazę.Ponieważ wcześniej na lufie wkleiłem podwójny carbon,to o tokarce,trzeba zapomnieć,postanowiłem poprawić,to ręcznie,najwyżej jak spapram,to wyślę fachowcom
Uszkodzona korona
Pożyczony dremelek,plus moja kulka/najlepsza do kalibru 4,5 jest fi 6mm ja miałem 9mm-trudno, jedziemy
Dwie do trzech sekund z ruchem kolistym narzędzia i mamy wstępnie obrobioną koronę
następny etap,to polerka pastą polerską, nałożoną na filc,plus wkrętarka
I gotowe, nie jest źle . Wczoraj na 30m było dobrze,przynajmniej wiem,że nie spaprałem,dzisiaj porządnie ją zaołowię i zobaczę na 42m.
Pozdrawiam
Uszkodzona korona
Pożyczony dremelek,plus moja kulka/najlepsza do kalibru 4,5 jest fi 6mm ja miałem 9mm-trudno, jedziemy
Dwie do trzech sekund z ruchem kolistym narzędzia i mamy wstępnie obrobioną koronę
następny etap,to polerka pastą polerską, nałożoną na filc,plus wkrętarka
I gotowe, nie jest źle . Wczoraj na 30m było dobrze,przynajmniej wiem,że nie spaprałem,dzisiaj porządnie ją zaołowię i zobaczę na 42m.
Pozdrawiam
Wczoraj troszkę popykałem! Z lufą po kilkunastu strzałach jest ok, ale minusem tej wiatrówki jest tępawy spust i powietrzożerność podczas strzału /kopie lufą/próbowałem,to zlikwidować wklejonym carbonem,ale to za mało,kupiłem separator-zobaczę, może poprawi skupienie /chyba za bardzo przyzwyczaiłem się do kultury i celności jaką daje mi FWB.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Mamutowicz
- -#mamutowicz
No całkiem ładnie..
Z tym faktycznie możesz już jechać na zawody..
TX200 by Tony Leach + SS 10x42 - do lufy exact i heja na tor..
Ps.
Zacząłem znowu szczelać..
Dam znać jak zacznę ftrafiać.
Ps.
Dzięki! Po to,to robię,wkładkę już zakupiłemMamutowicz pisze: 16 wrz 2021, 21:37 No całkiem ładnie..
Pozdrawiam
- Mamutowicz
- -#mamutowicz
Po prostu nie stawiaj paczki ze śrutem blisko tej miski albo sprawdzaj co do lufy ładujesz to odskoków nie będzie
TX200 by Tony Leach + SS 10x42 - do lufy exact i heja na tor..
Ps.
Ps.
Wersja ostateczna:
https://youtu.be/hUukDcNx04s
https://youtu.be/hUukDcNx04s