A Ty wyzeruj tą optykę bez tego gównianego lasera , którym kancerujesz koronę lufy (o ile wogóle ją masz) . Tu bym upatrywał tego posiewu ....

A cieperepecie mocie?Ale zdziwiony mnie też ze ma spory skok regulacje, a strzela odpowiednio dopiero jak muszkę ustawie na sam dół i podniósł do góry o 10-12 klików.
Wiesz.. Lufa nie może być wiecznie zadarta, bo by to było niezdrowe..gruby33 pisze:Co do regulacji. Czyli z wiatrowka jest wszystko ok? Bo już się bałem o złą lufę która leci do dołu.
Spróbuj wyzerować na 25m.gruby33 pisze:Wiec tak. Są pokrętła do regulacji. Na jednym jest UP i strzałka, a na drugim L i strzałka. Zamontowane ją tak że UP jest na górze i L z boku (w tym przypadku z prawej strony) karabinka.
W pionie jest już ustawiona ale w poziomie mam problem. Nawet jak jest juz regulacja skręcone na maksa to zawsze bije pod cel około 10 cm na dystansie 12m. ..
Tego pytania niestety nie rozumiem.gruby33 pisze:Co do muszki jest ustawiona. Ale zdziwiony mnie też ze ma spory skok regulacje, a strzela odpowiednio dopiero jak muszkę ustawie na sam dół i podniósł do góry o 10-12 klików. Czy to normalne?
To że krzyż przy zwiększaniu powiększenia zaczyna znikać na 12m, świadczy o tym, że paralaksa w lunecie ustawiona jest przypuszczalnie na 50m i luneta przestaje "ostrzyć". A fakt, że się rusza na celu temu dowodzi.gruby33 pisze:I 3 sprawa. Chodzi o zoom lunety.kiedy jest na zoomie 3 do 4.5 wszystko jest ok. Ale kiedy ustawie zoom 5 lub więcej to krzyż zaczyna znikać. Jest ledwo widoczny I widać jak się rusza na celu w zależności pod jakim kątem mam oko. W zoomie mniejszym z jakiego kąta bym nie patrzył to krzyż zostaje na celu.
Chodzi o to ze w hatsanie regulacja muszki góra dół ma takie pokrętło z cyframi i za każdym przekreceniem o jeden stopień jest jeden klik.Wierzbin pisze:Tego pytania niestety nie rozumiem.gruby33 pisze:Co do muszki jest ustawiona. Ale zdziwiony mnie też ze ma spory skok regulacje, a strzela odpowiednio dopiero jak muszkę ustawie na sam dół i podniósł do góry o 10-12 klików. Czy to normalne?
No, i bardzo dobrze..gruby33 pisze:[...] Także regulacje śrut w dół mam sporą, za to w górę bardzo małą.
Możesz mi wierzyć nikt się nie gniewagruby33 pisze:Uczę się dopiero wybaczcie mi
Dokładnie tak.gruby33 pisze:Czyli śrut z wiatrówki też leci taką parabolą, najpierw na kilkudziesięciu metrach im dalej tym nabiera wysokości i dopiero potem opada?