Wyniki strzelań do 25 m
Re: Wyniki strzelań do 25 m
Znudziło mi się z TXa jedną dziurę wycinać , więc doprowadziłem do użytku starego lidera który się w garażu poniewierał . Dorobiłem stopkę i palmrest z korzenia orzecha , zdarłem lakier z osady i przyrdzewiałą oksydę i teraz mam wersję silver o której zawsze mażyłem 
jeszcze regulacja spustu by się przydała do pełni szczęścia .
QB57. Kandar CP1 . Mauser 98k asg.CZ200. Colt Sheriff kal.44 .TX200HC
Cześć, a ja dziś strzelałem do zapałek z 9ciu metrów. Znudziło mi się i bez grzebania w wieży przeskoczyłem na 20m i tak to wygląda
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/53834db21678194e
Chyba lepiej się nie da.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/53834db21678194e
Chyba lepiej się nie da.
Kilka sztuk długich i dwie krótkie.
... no super wynik, biorąc pod uwagę prawie dwa razy większy dystan, z tym że ja strzelałem z Hatsana.
Kilka sztuk długich i dwie krótkie.
15m siedzaca niepodparta hatsan nadal fabryka, otwarte. Powoli wychodze z 1lvl i teraz czas na stójkę. Zas 50m na lezaco 0pkt
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Crosman 3576 / Hatsan 55 | PP 3-9x42
https://www.rpo.gov.pl/pl/content/rpo-m ... u-maseczki
<<coraz starszy>>
https://www.rpo.gov.pl/pl/content/rpo-m ... u-maseczki
<<coraz starszy>>
10m, pozycja stojąca, jedna ręka (taki niby PPN10) Walther LP500-E, JSB Match 4,50mm/0,52g
Piękna pogoda dzisiaj była, więc wyprowadziłem Waltherka na świeże powietrze:

Ostatnio sprawiłem sobie kulochwyt ze starej patelni. Lubię ten dźwięk - od razu na słyszę czy dobrze trafiłem!:

Wygląda na to, że czasami robię powtarzalne błędy:

Średnio do każdej taczy strzelałem 10 razy, ale do tej chyba 11 (poprzednia 9):

A tu już się zmęczyłem i gołębie zaczęły mnie rozpraszać
:

Piękna pogoda dzisiaj była, więc wyprowadziłem Waltherka na świeże powietrze:

Ostatnio sprawiłem sobie kulochwyt ze starej patelni. Lubię ten dźwięk - od razu na słyszę czy dobrze trafiłem!:

Wygląda na to, że czasami robię powtarzalne błędy:

Średnio do każdej taczy strzelałem 10 razy, ale do tej chyba 11 (poprzednia 9):

A tu już się zmęczyłem i gołębie zaczęły mnie rozpraszać

- Mamutowicz
- -#mamutowicz

Bardzo ładnie 
Pierwsze 2 tarczki - Te grupki prawo lewo to praca na spuście, cała reszta ok,
Reszta... cóż.. gołębie..
Pierwsze 2 tarczki - Te grupki prawo lewo to praca na spuście, cała reszta ok,
Reszta... cóż.. gołębie..
TX200 by Tony Leach + SS 10x42 - do lufy exact i heja na tor.. 
Ps.
Zacząłem znowu szczelać..
Dam znać jak zacznę ftrafiać.
Ps.
Czas na małe "conieco"

Tak zamierzam, ale to będzie zależało czy będę miał odpowiednio dobre skupienie. Bo np. tę ostatnią tarczę ostrzelałem na tyle równomiernie, że poszczególne trafienia sobie wcale nie przeszkadzają... 
- Mamutowicz
- -#mamutowicz

Dziurki utrzymują.. dystans socjalny.. 
TX200 by Tony Leach + SS 10x42 - do lufy exact i heja na tor.. 
Ps.
Ps.
"Dystans socjalny" to tylko chwilowa moda. A że jak się nie wykorzystuje całej tarczy, to się papier marnuje to było wiadomo zawsze... 
- Kacper_Potocki
- Opiekun Benchrest

Kolega przysłał trzy lufy do Walthera LGM-2 i poprosił o przetestowanie. Nie było w niej białego kruka, ale jedna (trzecia w kolejności) wykazała się lepszą celnością od pozostałych. Wklejam filmik - przydługawy, ostrzegam...
https://youtu.be/8SUnHsggGqk
https://youtu.be/8SUnHsggGqk
FWB C20 | Diana 75 HFT | Diana 75 BR25 | Walther LG400 BR25 | Walther LG400 BR50
Jeszcze nie obejrzałem do końca i nie wiem czy wspomniałeś coś w filmie, ale z jaką Ty energią strzelasz?
A;bo jeszcze lepiej - jaką masz prędkość na Expressie?
A;bo jeszcze lepiej - jaką masz prędkość na Expressie?
- Kacper_Potocki
- Opiekun Benchrest

Wychodzi mniej więcej tak: Na exact klasycznym 240-241 m/s, na shorcie 238-239m/s a Express 246-247m/s.
FWB C20 | Diana 75 HFT | Diana 75 BR25 | Walther LG400 BR25 | Walther LG400 BR50
No to się mieści 250 m/s. Ktoś (nie ja) kiedyś wymyślił taką granicę dla Exacta, że niby powyżej jest dużo większe prawdopodobieństwo odskoków. Ja natomiast zauważyłem problemy gdy się na Expressie dochodzi do granicy limitu, czyli dla jego wagi tak w okolicach 260 m/s. Tylko jeszcze taka uwaga, mój "odskok" to coś innego niż Twój. Np. ja na tym swoim teście widzę jeden "odskok", ale według Twoich norm pewnie powinienem ich naliczyć ponad 20!

Nowy śrut Olympia Domed - pierwsze strzelania.
Ale żeby nie zanudzać. mam pewne wątpliwości co do niektórych luf maczowych, czy będą się nadawać benchrestu. Może to nie dotyczyć Walther-a bo on wszystkie lufy robi według jednego schematu. Ale były firmy które trochę "cudowały" np.wymyślały różny skok gwintu na różne energie (np Steyr) a i głębokość gwintu może być różna. Poza tym mogą być różnice w czokach (wspominałeś o FWB).
Tak więc, tak sobie myślę, że jeśli jakaś stara maczowa lufa będzie siać przy 240 m/s na 25m to nie znaczy że nie będzie nadal wyśmienita przy 180 m/s na 10m...

Nowy śrut Olympia Domed - pierwsze strzelania.
Ale żeby nie zanudzać. mam pewne wątpliwości co do niektórych luf maczowych, czy będą się nadawać benchrestu. Może to nie dotyczyć Walther-a bo on wszystkie lufy robi według jednego schematu. Ale były firmy które trochę "cudowały" np.wymyślały różny skok gwintu na różne energie (np Steyr) a i głębokość gwintu może być różna. Poza tym mogą być różnice w czokach (wspominałeś o FWB).
Tak więc, tak sobie myślę, że jeśli jakaś stara maczowa lufa będzie siać przy 240 m/s na 25m to nie znaczy że nie będzie nadal wyśmienita przy 180 m/s na 10m...