Sprężyna gazowa Vortex
Re: Sprężyna gazowa Vortex
Proszę a ile pompować by uzyskać daną Ek też znajdziesz na którymś z Jego filmików,jest też instruktażowy filmik jak rozebrać siłownik/tylko trzeba zasponsorować/. Jak zaczynał,to oglądałem a obecnie zrobił sobie komercję,to już tam nie zaglądam
https://youtu.be/3SeFUGZ4BqY?si=Qpm8y74TFYwSfziJ
Hatsan 125 ma tłok o masie ok 0,5kg i dużą komorę sprężania, więc nigdy nie będzie dobrze strzelał w limicie.
Kompleksy, czy dużo stresów? Życzę spokoju i radości z życiaMamutowicz pisze: 23 lut 2026, 21:32W "nówce" trzeba zrobić przegląd zerowy, bo jak jakiemuś turkowi przy składaniu wpadł długopis gdzie nie trzeba to za tydzień będziesz zakładać posta pt: "Hatsan 95 vortex dziwnie strzela i plami cegły na niebiesko" .. ":)iwostar pisze: 23 lut 2026, 18:04 Jak bym chciał rozebrać, to bym rozebrał i nie pytał, ale mam nówkę więc nie ruszam. Co trzeba serwisować, jeżeli wszystko dobrze działa? [...]
Hatsan 125 "w limicie" ma tyle samo "J" co Hatsan 55 w "limicie" czyli.. ok 17J ..iwostar pisze: 23 lut 2026, 18:04 [...] Dodatkowo na kilku video na YT było, że Hatsan 125 jest najmocniejszy w limicie [...]
Równie dobrze możemy podyskutować co jest cięższe: kilo pierza czy kilo śrutu..
Jeśli chcesz czerpać wiedzę z YT to.. życzę powodzenia tak w sumie..
![]()
- Mamutowicz
- -#mamutowicz

Aaa.. dziękować, dziękować..
Tak w sumie to kompleksy .. tak chyba to właśnie.. nie dosyć że szczelać nie umim to jeszcze nie mam z czego i do czego i nie wiem dlaczego..
W dodatku prowadzenie tego forum męczące jest bardzo i generuje mnuuustfo stresów więc potem wyżywam się jak mogę..
TX200 by Tony Leach + SS 10x42 - do lufy exact i heja na tor.. 
Ps.
Zacząłem znowu szczelać..
Dam znać jak zacznę ftrafiać.
Ps.
Kurcze, mam jakiegoś wolnego Crosmana 1077, chcesz to Ci podeślę żebyś miał z czego szczelać 
Było C11, P900, Vantage, C1377, Hydraulik. QB78 Mamutkowy
Jest c1077 , PSsssst , p17 , kuperek , ABS z ASG, Diana SzturmRider
ReX Deystar , FWB 600+Q
- Mamutowicz
- -#mamutowicz

A cegłe na 100m rozwali?
bo jak nie to nie kce.
na razie będę się męczył z tx-em..
bo jak nie to nie kce.
na razie będę się męczył z tx-em..
Ps.
Ps.
Jak dorzucisz to może rozwali , ja niestety tak daleko karabinem nie rzucam 
Było C11, P900, Vantage, C1377, Hydraulik. QB78 Mamutkowy
ReX Deystar , FWB 600+Q
Czas na małe "conieco"

- Mamutowicz
- -#mamutowicz

Nie.. no.. żartowałem.. ale - czasami mnie korci żeby znów kupić Hatsana i porównać "wtedy" do |"teraz" .. tyle że "mało casu kruca bomba" ..
Drugi TX leży w szufladzie pod tokarką i czeka na autorski tuning.. a ja na potęgę figurki klepię bo przy nowym roku mnie zamówień nawpadało i nie mogę się wyrobić..
Nie narzekam, ale.. chyba podniosę cenę ..
No i sezon letni się zbliża.. ludzie namawiają żeby znów w Nationals wystartować.. pasowało by potrenować cuś a nie hatsanami się bawić..
Drugi TX leży w szufladzie pod tokarką i czeka na autorski tuning.. a ja na potęgę figurki klepię bo przy nowym roku mnie zamówień nawpadało i nie mogę się wyrobić..
Nie narzekam, ale.. chyba podniosę cenę ..
No i sezon letni się zbliża.. ludzie namawiają żeby znów w Nationals wystartować.. pasowało by potrenować cuś a nie hatsanami się bawić..
Ps.
Ps.
To tak jak by porównać przesiadkę z syrenki na merola w drugą stronę już ciężkoMamutowicz pisze: 26 lut 2026, 3:16 ale - czasami mnie korci żeby znów kupić Hatsana i porównać "wtedy" do |"teraz"
Piotrek ! Nie warto tego nawet kijem przez szmatę dotykać, przynoszą to (Hatsany) nieraz na strzelnicę i zerkam, kostka lufy-plastik, reszta plastik, szyna - plastik i jeszcze to:
Końca lufy z koroną nawet nie zobaczysz (wszystko oblane plastikiem)Wiatrówka wyposażona została w klasyczną stalową sprężynę.
Serie karabinków Airtact oraz Airtact ED posiadają lżejsze stalowe lufy o mniejszej zewnętrznej średnicy umieszczone w polimerowej osłonie. Na lufie umieszczono światłowodową muszkę oraz kompensator strzału.
celność- rekreacyjna
Czas na małe "conieco"

- Mamutowicz
- -#mamutowicz

Myślałem raczej o Hatsanie 55 .. Tych plasticzanych cusiów wogóle nie brałem pod uwagę.. ani armatohaubic 125.. 
Celność.. rekreacyjna..?
a co to za cuś?
Znaczy.. wiem czego się spodziewać po airtaktcie ale .. zaciekawiło mnie to określenie..
Celność.. rekreacyjna..?
Znaczy.. wiem czego się spodziewać po airtaktcie ale .. zaciekawiło mnie to określenie..
Ps.
Ps.
Czas na małe "conieco"