Obrazek

Budujemy chronograf

Przyrządy i osprzęt do wiatrówek.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
radecek
-#zasłużony2020
-#zasłużony2020

Re: Budujemy chronograf

Post autor: radecek »

Zostawiłem 3 przyciski funkcyjne: obliczanie dV, symetria SYM i porównywanie z pomiarami z pliku CMP. Przycisk IM do generowania obrazków z wykresem i statystyką. Zarządzanie regułami nazw plików i folderów. Danie się nie nadpiszą. Filtr hybrydowy: puszcza, to co się ustawi.

Obrazek
Awatar użytkownika
radecek
-#zasłużony2020
-#zasłużony2020

Link do produktu:

https://lmbr.pl/ChronoLMBR.zip

Jest to zaawansowany interfejs pomiarowy umożliwiający: integrację z każdym produkowanym chronografem, rozszerzenie funkcjonalności starych urządzeń oraz wykorzystanie do naprawy uszkodzonych chronografów ( podłączenie interfejsu pod czujniki ).
Ma wejście sparametryzowane ( funkcje dostępne dla użytkownika ) - oznacza to, że też jest chronografem bez czujników...
Uniwersalność: można podłączyć każdy rodzaj sensorów: optyczne: lasery, diody, fototranzystory, sensory ultradźwiękowe, mikrofalowe.
Jakie korzyści: można zrobić chronograf precyzyjny do zastosowań laboratoryjnych.

Zrobiłem, to głównie do prac badawczo-rozwojowych.
Działa też ze wszystkimi moimi urządzeniami. Połączenie kable USB-COM, USB, Bluetooth Classics ( via COM port ) lub Bluetooth LE ( oprogramowanie posiada skaner urządzeń Bluetooth ).

Przykład wykorzystania funkcji przycisków dV, SYM, CMP

Obrazek
Awatar użytkownika
Mamutowicz
-#mamutowicz
-#mamutowicz

Post autor: Mamutowicz »

Czyli tak.. Ten program to kompletne chrono do którego wystarczy podłączyć czujniki i zacznie działać tak?

O jakich czujnikach mówimy?
Mam np lapka, instaluję na nim program i co do niego mogę podpiąć ( poza którymś z twoich chrono ) żeby to działało?
TX200 by Tony Leach + SS 10x42 - do lufy exact i heja na tor.. :)
Ps.
Zacząłem znowu szczelać..
Dam znać jak zacznę ftrafiać. :D
Awatar użytkownika
radecek
-#zasłużony2020
-#zasłużony2020

Cześć
Chronograf, to aplikacja, interfejs do podłączenia czujników i czujniki.
Czujniki własnej roboty bramkowe optyczne: dowolna konstrukcja ( małe na lufę lub duże bramy na strzelnicę ). Odległość dowolna - ten parametr wpisuje się w aplikacji.

Można też wykorzystać do naprawy Shooting Chrony. Wówczas podłącza się bramki do interfejsu i łączy się z laptopem bezprzewodowo.
Do telefonu też zrobię aplikację.

Kluczem jest interfejs - który przygotuję. Koszt interfejsu jest bardzo niski.
ODPOWIEDZ