Obrazek

Sprężyna gazowa Vortex

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojtek7777

Post autor: wojtek7777 »

fabtom, Napisz kolego który model tej sprężyny kupiłeś? jak długo go już testujesz?
kupiona na allegro?? Może masz jakiś filmik?

pozdrawiam
fabtom

Post autor: fabtom »

Type 1A wersja HP, wg mnie HP to przesada, wiatrówka robi się mało celna, kop konkretny.
Testuję parę tygodni i powiem Ci, że strzelec ze mnie kiepski ale jak zamontuję wiatrówkę w uchwycie to na 20m jedna dziura praktycznie, na sprężynie nie było szans osiągnąć takiego wyniku, Vortex jest w 55 QT.
Teraz mam około 100bar i jeszcze będę spuszczał. O jaki filmik Ci chodzi? Jak strzelam, nabijam? ;)
Skurcz

Post autor: Skurcz »

Witam wszystkich tawernowiczów, jestem świeżak na forum i mam kilka pytań. Czy na dzień dzisiejszy hatsan doszlifował jakość vortexa czy jednak pozostawia on wiele do życzenia i nie warto sobie nim zawracać głowy? Może to pytanie jest zbyt ogólnikowe ale licze na wiele pomocnych wypowiedzi w dokonaniu zakupu. Czy postawić na Hatsana 95 z vortexem a może z tradycyjną sprężyną, osobiście liczę na vortexa bo nie mam zamiaru w znacznym stopniu poprawiać z miejsca fabryki a na początek marzy mi sie taki puszkobijca jak hatsan. Do tej pory przestudiowalem większość tematu vortexa a że się trochę zakurzył to może pomożecie go trochę odkurzyć. Pozdrawiam
janusz22551

Post autor: janusz22551 »

Osobiście proponował bym Ci sprężynę i poprawki. Na początku możesz postrzelać z pudełkowego (bez optyki), a później poprawić samemu lub dać komuś do poprawki. Myślę, że to będzie lepsze niż vortex.
Skurcz

Post autor: Skurcz »

I tak trzeba będzie zrobić nie ma co kombinować. Po przeczytaniu jeszcze kilku podobnych tematów doszedłem do wniosku że tradycyjne są lepsze. Dzięki
krystianzach

Post autor: krystianzach »

Może ktoś z kolegów powiedzieć bądź podpowiedzieć jak rozkręcić tego votrtexa? Zeszło powietrze i nie wiem jak się za to zabrać :nie:
Czy za dnia czy pora nocna,
butla piwa jest wszechmocna.
swesto82

Re: Sprężyna gazowa Vortex

Post autor: swesto82 »

Witam,
Mimo ze temat z przed 11 lat podziele się info. Płaskie czoło tej "igły" opiera się o dno nieprzelotowego otworu w tłoku. Zaś stożek na niej, ułatwia trafienie w tenże otwór przy montażu. Jedyne co sie tam gniecie to uszczelka. Pozatym na testach każdy siłownik dostaje w dupe bardziej niż podczas eksploatacji. Mój Hatsan SE przeżyl juz wersję FAC i teraz lata na HP (niby z opisu ma 18-J ale nie mierzyłem), i czasami opróżniał 500 szt śrutu w jeden wieczór. Jedyne co nie wytrzymało to uszczelka i stare drzwi na działce. Prędzej rozklepie tylny korek niż co innego.
Pozdrawiam
swesto
swesto82

Post autor: swesto82 »

no i oczywiście mocniejszy kop pociągnął za sobą wytrzymalszy dwunóg, stalowe kości pod montaż lunety (jedna już mi spadła) oraz supresor na lufę.
swesto
Awatar użytkownika
Urko

Post autor: Urko »

500 naciągnięć sprężyny gazowej w jeden wieczór? Kurcze, zazdroszczę zdrowia! Ja bym się później przez tydzień leczył... :D
ODPOWIEDZ