Sprężyna gazowa Vortex
- wojtek7777
Type 1A wersja HP, wg mnie HP to przesada, wiatrówka robi się mało celna, kop konkretny.
Testuję parę tygodni i powiem Ci, że strzelec ze mnie kiepski ale jak zamontuję wiatrówkę w uchwycie to na 20m jedna dziura praktycznie, na sprężynie nie było szans osiągnąć takiego wyniku, Vortex jest w 55 QT.
Teraz mam około 100bar i jeszcze będę spuszczał. O jaki filmik Ci chodzi? Jak strzelam, nabijam?
Testuję parę tygodni i powiem Ci, że strzelec ze mnie kiepski ale jak zamontuję wiatrówkę w uchwycie to na 20m jedna dziura praktycznie, na sprężynie nie było szans osiągnąć takiego wyniku, Vortex jest w 55 QT.
Teraz mam około 100bar i jeszcze będę spuszczał. O jaki filmik Ci chodzi? Jak strzelam, nabijam?

Witam wszystkich tawernowiczów, jestem świeżak na forum i mam kilka pytań. Czy na dzień dzisiejszy hatsan doszlifował jakość vortexa czy jednak pozostawia on wiele do życzenia i nie warto sobie nim zawracać głowy? Może to pytanie jest zbyt ogólnikowe ale licze na wiele pomocnych wypowiedzi w dokonaniu zakupu. Czy postawić na Hatsana 95 z vortexem a może z tradycyjną sprężyną, osobiście liczę na vortexa bo nie mam zamiaru w znacznym stopniu poprawiać z miejsca fabryki a na początek marzy mi sie taki puszkobijca jak hatsan. Do tej pory przestudiowalem większość tematu vortexa a że się trochę zakurzył to może pomożecie go trochę odkurzyć. Pozdrawiam
-
Re: Sprężyna gazowa Vortex
Witam,
Mimo ze temat z przed 11 lat podziele się info. Płaskie czoło tej "igły" opiera się o dno nieprzelotowego otworu w tłoku. Zaś stożek na niej, ułatwia trafienie w tenże otwór przy montażu. Jedyne co sie tam gniecie to uszczelka. Pozatym na testach każdy siłownik dostaje w dupe bardziej niż podczas eksploatacji. Mój Hatsan SE przeżyl juz wersję FAC i teraz lata na HP (niby z opisu ma 18-J ale nie mierzyłem), i czasami opróżniał 500 szt śrutu w jeden wieczór. Jedyne co nie wytrzymało to uszczelka i stare drzwi na działce. Prędzej rozklepie tylny korek niż co innego.
Pozdrawiam
Mimo ze temat z przed 11 lat podziele się info. Płaskie czoło tej "igły" opiera się o dno nieprzelotowego otworu w tłoku. Zaś stożek na niej, ułatwia trafienie w tenże otwór przy montażu. Jedyne co sie tam gniecie to uszczelka. Pozatym na testach każdy siłownik dostaje w dupe bardziej niż podczas eksploatacji. Mój Hatsan SE przeżyl juz wersję FAC i teraz lata na HP (niby z opisu ma 18-J ale nie mierzyłem), i czasami opróżniał 500 szt śrutu w jeden wieczór. Jedyne co nie wytrzymało to uszczelka i stare drzwi na działce. Prędzej rozklepie tylny korek niż co innego.
Pozdrawiam
swesto
no i oczywiście mocniejszy kop pociągnął za sobą wytrzymalszy dwunóg, stalowe kości pod montaż lunety (jedna już mi spadła) oraz supresor na lufę.
swesto
500 naciągnięć sprężyny gazowej w jeden wieczór? Kurcze, zazdroszczę zdrowia! Ja bym się później przez tydzień leczył...