Jaki srut dobrac.
Re: Jaki srut dobrac.
I sprawdzaj co piszesz na telefonie. Z WIZYTÓWKI to Ty nie postrzelasz. 

Strzelam bo lubię
AR 50 PCP 

no co wy...przecie to oczywiste że hatsany oztaya najbardziej lubio i to takiego opałem potocznie oranżadą zwanym podlewane, bo cóż to za prędkości 240 270 phiii oztay jest blackbirdem ołowianych śrutów ,bezkompromisowym pogromcą bariery dzwięku i zjawisk losowych zwanych trafieniami...."tylko oztay mach one z lufy dymek jesteś Pan"
Nie śpię, bo trzymam kredens!
-
No właśnie zacząłem intensywnie przeglądać forum i informacji jest tu multum. Więc tylko czytać i ćwiczyć
. Szkoda że nie przejrzałem najpierw przed zakupem wiatrowki, może zdecydowałabym się na coś innego. Wiem że na forum jest dużo wiedzy na temat moich pytań, ale trochę lepiej jak się z kimś rozmawia a nie tylko czyta, więc trochę wyrozumiałości dla laika
. Pozdrawiam
Hatsan Striker Edge "początkujący"
Striker'a miałem i jest to najbrzydszy wyrób fabryki dywanów jaki znam aleeee pasował mi jak żaden inny ,jakoś tak perfekcyjnie do strzału się skłądał ,jakby na miarę szyty i lufę miał bez wad ,co o pozostałych 80 i 90 powiedzieć nie można ..tylko ten spust.Mogłeś gorzej trafić....ja bym go chętnie ponownie spotkał
Nie śpię, bo trzymam kredens!
-
Nie wiem jak w innych modelach, ale tutaj spust mhm "niewygodny".
- kamazek
- szpecjalista od GPK Zasłużony 2021
"Wygodny "jest bardzo spust QT, reszta to namiastki spustu, ale do zrobienia
, tylko trzeba w zręczne ręce tunera oddać 

-
Narazie poćwiczę sobie na tym sprzęcie. Z czasem jeśli dalej będę miał taki zapał jak do tej pory to kupię coś nowego. Ale oczywiście wcześniej zaciągnę porady na forum
. Teraz wiem że można kupić "poprawiony" po fabryce sprzęt.
-
Witam. Zakupiłem ostatnio srut jsb exact 4.51 i okazało się że nagle moja celność wzrosła diametralnie
. Jedynie mam pytanie odnośnie wlotu lufy, pasowanie srutu jest dość ciężkie, tzn czasami srut blokuje się przy wlocie i ogólnie muszę go za każdym razem 1 mm "wepchnąć" do lufy, w przeciwnym razie leci w "las". I tu moje pytanie: mogę jakoś poprawić ten mankament? Dodam że inny srut 4.5 diabolo camo też ciężko wchodzi.
Port ładowania i korone popraw ,,
Tylko jak nie wiesz jak lub masz dwie lewe ręce to odpuść sobie własne wykonanie i oddaj sprzęt do roboty doświadczonemu tunerowi.
Jak spartolisz port ładowania to czasami nie da się tego już poprawić.
Jak spartolisz port ładowania to czasami nie da się tego już poprawić.
Radość w naszych dziecięcych oczach jest najważniejszą cnotą hobby.
-
Myślę że bym sobie poradził, tylko w jaki sposób ? Robił ktoś z was taki zabieg ?
-
Odkopuję
Aktualnie mam 2 płaskie które są mega powtarzalne i latają równo.
H&N sport
RWS Basic
Szukam czegoś z okrągłą główką Rounded / Domed
Mam Olympia Hobby Rounded i z powtarzalnością ma niewiele wspólnego.
Albo wpada w lufę albo na wcisk.
Szukam czegoś ze średniej półki cenowej, bo zawsze można kupić exacta ale ...
Aktualnie mam 2 płaskie które są mega powtarzalne i latają równo.
H&N sport
RWS Basic
Szukam czegoś z okrągłą główką Rounded / Domed
Mam Olympia Hobby Rounded i z powtarzalnością ma niewiele wspólnego.
Albo wpada w lufę albo na wcisk.
Szukam czegoś ze średniej półki cenowej, bo zawsze można kupić exacta ale ...
Ten śrut Olympia Hobby to chyba pomyłka. Pewnie lepiej już było by kupić któregoś Crosman-a (byle nie Esencial) albo nawet KTK... 
A jeśli lubisz RWS i wiesz gdzie kupować, to fajnie wygląda Super Field. Nie zauważyłem by jakoś szczególnie dobrze latał (może potrzeba do tego lepszego strzelca?), ale wygląda perfekcyjnie.

A jeśli lubisz RWS i wiesz gdzie kupować, to fajnie wygląda Super Field. Nie zauważyłem by jakoś szczególnie dobrze latał (może potrzeba do tego lepszego strzelca?), ale wygląda perfekcyjnie.