Zakłady naprawy optyki
Zakłady naprawy optyki
Witam.
Często zdarza się ,że mamy problemy z celownikami otycznymi wymagającymi fachowej naprawy dlatego zgromadziłem adresy zakładów zajmujących się takimi naprawami.
Specjalistyczny zakład napraw i konserwacji przyrzadów optycznych Alicja i Piotr Wedman 05-120 Legionowo ul. Konarskiego 5c tel. (0-22) 784 80 35
Szymanski Optics zakład znajduje się na terenie sklepu ARTEMIX ul. Wolność 5 01-018 Warszawa tel. (0-22) 862 15 68
Pracownia Mechaniki Precyzyjnej Stefan Leszczyński ul. Warszawska 80 81-309 Gdynia tel. (0-58) 621 99 76
CDN
Pozdrawiam.
Robert
Często zdarza się ,że mamy problemy z celownikami otycznymi wymagającymi fachowej naprawy dlatego zgromadziłem adresy zakładów zajmujących się takimi naprawami.
Specjalistyczny zakład napraw i konserwacji przyrzadów optycznych Alicja i Piotr Wedman 05-120 Legionowo ul. Konarskiego 5c tel. (0-22) 784 80 35
Szymanski Optics zakład znajduje się na terenie sklepu ARTEMIX ul. Wolność 5 01-018 Warszawa tel. (0-22) 862 15 68
Pracownia Mechaniki Precyzyjnej Stefan Leszczyński ul. Warszawska 80 81-309 Gdynia tel. (0-58) 621 99 76
CDN
Pozdrawiam.
Robert
Ostatnio zmieniony 08 sty 2010, 10:40 przez Koval, łącznie zmieniany 1 raz.
Diana 60, AR2079B PCP, Webley Raider, HW-100, AA EV2 + kilka szkiełek lepszych i gorszych
"Opto-Tech" Naprawa Mikroskopów i Aparatury Optycznej Waldemar Węzowski
Warszawa, ul. Woronicza 18
tel. 0501342438
GEOFOTO METR Edward Wesołowski
85-405 Bydgoszcz ul. Koronowska 32
tel/fax (52) 327-78-95
Urban Marek Warsztat Naprawy Lornetek i Lunet Myśliwskich
61-674 Poznań, os. Wichrowe Wzgórze 11 c
tel. 0601818773
Warszawa, ul. Woronicza 18
tel. 0501342438
GEOFOTO METR Edward Wesołowski
85-405 Bydgoszcz ul. Koronowska 32
tel/fax (52) 327-78-95
Urban Marek Warsztat Naprawy Lornetek i Lunet Myśliwskich
61-674 Poznań, os. Wichrowe Wzgórze 11 c
tel. 0601818773
Diana 60, AR2079B PCP, Webley Raider, HW-100, AA EV2 + kilka szkiełek lepszych i gorszych
-
-
Witam
Jako, że moje wysiłki usunięcia luzu w kole AO spełzły na niczym, poszukuję polecanej osoby mogącej mi w tym pomóc. Oczywiście odpłatnie
Pozdrawiam
Jarek
Jako, że moje wysiłki usunięcia luzu w kole AO spełzły na niczym, poszukuję polecanej osoby mogącej mi w tym pomóc. Oczywiście odpłatnie
Pozdrawiam
Jarek
Grupa "Beaver"
www.hftbeaver.org/hft
www.hftbeaver.org/hft
Re:
Nie chcę komentować ale opowiem historię. Wysłalem kiedyś do nich lupę średniej klasy (około 500 nowa). Problemem było nie trzymanie zera. Ponieważ wcześniej sam próbowałem się do niej dobrać - tylko odkręciłem pierścienie obiektywu - nic więcej ale potem nie dokręciłem już ich na maxa - efektem tego było lekki luz na gwintach tych pierścieni i luneta przy potrząsaniu leciutko "grzechotała". Myślę - nie będę się męczył z mocnym przykręcaniem - wszak wysyłam do serwisu - na grzechotanie wtedy nie zwróciłem znacznej uwagi.
Po tygodniu od wysyłki dzwoni do mnie gość z tego serwisu i mówi, że nic się z tą lunetą nie da zrobić bo tam wszystko lata i tłucze się w środku więc ją odsyłają na mój koszt.
Lupa wróciła - w takim samym stanie jak ją wysyłałem - potrząsnąłem - a jakże grzechota. Dokręciłem pierścienie - zupelnie przestała grzechotać - pełna cisza.
Dołożyłem do lupy ponad 40zł na przesyłkę w obie strony (nie myślcie, że serwis wybrał najtańszą i że poprosił o przelew by było taniej - a jakże pobranie za które też musiałem zapłacić).
Nie komentuję - przedstawiam fakty - tak to wyglądało.
- kamazek
- szpecjalista od GPK Zasłużony 2021
Re: Zakłady naprawy optyki
Mój DOC 3-9x40 zaniemógł.
Lupka przestała trzymać "zero", a po potrząśnięciu nią słychać było delikatne stukanie
Zadzwoniłem do serwisu Delty po wstępna diagnozę i wycenę.
Przez telefon nie leczą , trzeba im dostarczyć, naprawa może wynieść do 200 zł, zazwyczaj mniej.
Lupkę dostali w piątek, we wtorek Pan Serwisant zadzwonił, że całkowity koszt naprawy z wysyłka za pobraniem to będzie 160 zł.
Zgodziłem się, dnia następnego miałem lupkę u siebie
Od kilku tygodni strzelam, lupka zero trzyma, nic w środku nie stuka.
Nie prosiłem o to, ale wymieniono mi także w cenie porysowany pierścień na obiektywie
Ustawione przefokusowanie na 25 m pozostało takie jak było, prosiłem o to, gdy wysłałem lupkę do serwisu.
Lupka przestała trzymać "zero", a po potrząśnięciu nią słychać było delikatne stukanie
Zadzwoniłem do serwisu Delty po wstępna diagnozę i wycenę.
Przez telefon nie leczą , trzeba im dostarczyć, naprawa może wynieść do 200 zł, zazwyczaj mniej.
Lupkę dostali w piątek, we wtorek Pan Serwisant zadzwonił, że całkowity koszt naprawy z wysyłka za pobraniem to będzie 160 zł.
Zgodziłem się, dnia następnego miałem lupkę u siebie
Od kilku tygodni strzelam, lupka zero trzyma, nic w środku nie stuka.
Nie prosiłem o to, ale wymieniono mi także w cenie porysowany pierścień na obiektywie
Ustawione przefokusowanie na 25 m pozostało takie jak było, prosiłem o to, gdy wysłałem lupkę do serwisu.
----------------------------------------------
LaOs Wrocław zaprasza
Żona z czarnym pasem karate to silna rodzina, grzeczne dzieci, uprzejma teściowa i kochający, wierny mąż
LaOs Wrocław zaprasza
Żona z czarnym pasem karate to silna rodzina, grzeczne dzieci, uprzejma teściowa i kochający, wierny mąż
Serwis Delta Optical jest OK. Właśnie otrzymałem nową DOC. Była drugi raz w naprawie gwarancyjnej i stwierdzono, że nic z niej nie będzie. Dobrze to świadczy o firmie, gorzej o lunecie, bo wychodzi, że poległa na HW97 zrobionym na full przez Hogana. Teraz będzie miała dużo lżejsze życie...
DAYSTATE MK3 + Kandar
Zna ktoś jakiś serwis optyki we Wrocławiu?
HW 57 RS, Artemis CP1M RS, Walther CP99 Compact
- kamazek
- szpecjalista od GPK Zasłużony 2021
O ile nic się nie zmieniło, to nie ma serwisu lupek we Wrocku.
A z czym masz problem ?
A z czym masz problem ?
----------------------------------------------
LaOs Wrocław zaprasza
LaOs Wrocław zaprasza
Na szczęście nie mam Pytałem prewencyjnie, rozważając zakup lunety i możliwość jej przefokusowania na miejscu. Ostatecznie kupiłem lunetę z AO.
HW 57 RS, Artemis CP1M RS, Walther CP99 Compact