Witam.
Wczoraj miałem okazję "pomacać" świeżo zakupioną w Barze
r10-tke
Karabinek bardzo składny i lekki, w orzechowej osadzie. Przeładowanie 10 strz. magazynka działa bez zarzutu, spust twardawy - kwestia regulacji
Bardzo mi się podoba ten karabinek, ba
butelkowce ogólnie bardzo odpowiadają mojemu poczuciu estetyki ale i AirWolf jako jeden
z przedstawicieli tego gatunku najlepiej leży mi rękach, jest dla mnie najbardziej składny i
znakomicie wyważony
Czekam na testy karabinka z niecierpliwością, zwłaszcza, że na wyspach wpominano o kilku
niedociągnięciach jak słaba stabilność strzałów, niska prędkość i sito na tarczy
Wysłany: Pon 31 Sie, 2009 07:16
Nie pamiętam czy to w nowych czy starych czy w tych i tych, ale trzeba się liczyć z potrzebą poprawnego ustawienia regulatora, a tutaj zabawy co niemiara
http://bron.iweb.pl/viewt...e7c09853#759779
__________________________________ Niemka z Czeszką w duecie
PFTA
Koszty to:
BSA R10 - 595 funtow + 3% za transakcje zagraniczna, w zlotowkach wyszlo 3027zl
Przesylka 230zl
Jednak korzystajac z okazji kupilem jeszcze kilka innych drobiazgow jak np. pompka Hilla w dobrej cenie.
Co do ustawien regulatora to ja jak narazie nie nazekam. Bez problemu mam ponad 150 dobrych strzalow. Nie mialem jeszcze okazji zmierzyc wszystkich na chrono, ale na tarczy punkt trafienie sie nie zmienia, dopiero kolo 70 barow spada energia. Mialem tylko chwilowy dostep do chrono, razem z Womartem mierzylismy i na 20 strzalach exactem energia oscylowala w granicach 16,7J a predkosc srutu miala odchyly plus minus 1,15m/s
R10 ma nowy regulator zaprojektowany i wykonany inaczej oraz z lzejszych materialow niz S10.
Na żywo bardzo ładnie wygląda, żadne zdjęcia tego nie pokażą.
Trochę głośno strzela, chociaż odgłos strzału ładnie brzmi, natomiast po założeniu tłumika jest cisza oczywiście.
Niestety zdjecia kolegi marka zniknely szkoda bo mozna bylo tam porownac BSA R10 i HW100.
Dlatego zrobilem nowe zdjęcia w aurze zimowej
R10-tka ma zamontowany tłumik Weihraucha, tlumik ma przy gwincie mniejsza średnice niz gruba lufa, bedzie trzeba zmodyfikowac koncowke tlumika aby wygladalo lepiej
Bipod widoczny na zdjeciach jest wlasnej roboty montowany do bączka, narazie nie malowalem go dlatego wyglada tak sobie ale dziala dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum