U mnie też jest bolec ;/ jak na razie nie widzę żeby coś się obruszało.. wręcz przeciwnie... wszystko na swoim miejscu
Nie wiem czemu na forum panuje stereotyp śrubki... mi owy bolczyk nie przeszkadza.. do demontażu przerobiłem nit na śrubka przy napinaczu i jest gites.... przynajmniej mam pewność że w terenie coś mi się nie poluzuje...
Jakub jak nie widziałeś jak wygląda bez śrubki.. to masz tu
Tak jest u mnie.. foto stare...
__________________________________ AA TX200HC by Hogan+Leapers 3-9x32 AO MD+Delta Średni
Hatsan 90s Custom- do sprzedania!!!
Czyli tak jakby luz góra dół.. i przez to miałbyś sianie w pionie.. a może masz wyklepaną uszczelkę lufy ?? ja ostatnio poprawiałem swoją... pod nią podłożyłem wyciętą obrączkę z gumki z długopisu i podłożyłem pod spód.. teraz wystaje ok 1,5mm i ładnie uszczelnia ...
No chyba że masz słabo trzymającą blokadę.. to wtedy trzeba przerobić jakoś ten zatrzask żeby mocniej trzymał.. przynajmniej ja tak sądzę...
__________________________________ AA TX200HC by Hogan+Leapers 3-9x32 AO MD+Delta Średni
hmm
u mnie na szczęście niema czegUś takiego... a masz to od początku.. czy po jakimś czasie się tak zrobiło ??
Ja jak kupowałem mojego Harrego to macałem go chyba z 15 min i sprzedawca się pytał co go tak oglądam.. chciał mi dać nówkę. jeszcze w folii ale jak ją rozpakował to wydawało mi się że ma lufę nie w osi z cylindrem... i wziąłem tego z wystawki
To się nazywa miłość od 1 wejrzenia
Nie wiem czy to miałem od początku czy nie, tak mnie tknęło coś założyć temat o tym czy jest to możliwe żeby tam były jakieś luzy które maja wpływ na sianie itp. Dziś postanowiłem zobaczyć czy nie ma luzów w moim Harym i okazało się że są wyczuwalne luzy ok. 2mm. PS. dodam jeszcze że karabinek kupowałem jako nowy.
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 16:50
inside napisał/a:
tak mnie tknęło coś założyć temat o tym czy jest to możliwe żeby tam były jakieś luzy które maja wpływ na sianie itp. Dziś postanowiłem zobaczyć czy nie ma luzów w moim Harym i okazało się że są wyczuwalne luzy ok. 2mm
Mamciu , to się dopiero nazywa przeczucie
__________________________________ LGM2 Rekombinator +Weaver GS 4,5-14X40 AO
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 17:34
inside napisał/a:
teraz skąd ja wytrzasnę taka podkładkę cieniutką
Było było i jeszcze raz było, ale powiem. Takie podkładki robisz z pojemnika ( czyt. puszki ) po złocistym napoju ( czyt. piwa). Jednak jeśli nie jesteś pełnoletni może być również puszka po innym napoju bezalkoholowym
__________________________________ HW97k
Haenel 312- Reanimacja rozpoczęta
Czy Ty strzelasz czy do Ciebie strzelają - jeden huk
Było było i jeszcze raz było, ale powiem. Takie podkładki robisz z pojemnika ( czyt. puszki ) po złocistym napoju ( czyt. piwa). Jednak jeśli nie jesteś pełnoletni może być również puszka po innym napoju bezalkoholowym
Ok biorę się do roboty PS. Złoty napój mój ulubiony, a zwłaszcza z tym większym % pełnoletni jestem jak najbardziej
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Sty 2008 Skąd: Wadowice G k.Mielca
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 19:41
Iwanjura napisał/a:
inside napisał/a:
teraz skąd ja wytrzasnę taka podkładkę cieniutką
Panowie czytać,czytać i jeszcze raz czytać.Puszka jest z aluminium i nie długo pociągnie.Lepszą alternatywą jest podkładka z butelki PET.Na pewno dłużej wytrzyma jak alu.
__________________________________ BMK-40(lufka LW)tuning by Alchemik+DOC na BKL-u
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 20:29
Robert mnie ubiegł (dobrze że włączyłem podgląd)
Zgadzam się w 100% .Sam sprawdziłem- to bardzo głupi i niefortunny pomysł .
Wykonałem takie podkładki i wytarły się bardzo szybko (co się dziwić , bardzo miękkie aluminium )Tworzywo butelki PET, nie tylko jest twardsze , ale bardziej odpowiada grubości oryginalnej podkładki-ok 0,3mm.
Osobiście polecam rozejrzeć się jednak za podkładkami stalowymi (ja znalazłem u siebie w pracy) mają większą średnicę i są diabelnie twarde.doskonale pozycjonują kostkę!!!
Podobno do Hatsana ,pasują też te używane od HW ,ale gdzie można je dostać tego nie wiem. Inside
Jeżeli chodzi o wpływ luzów na kostce ,to czynnik ten ma kolosalne znaczenie dla celności,jeżeli używasz optyki.Dodatkowo masz problem ,z tym ,,niewydarzonym" bolcem
(ktoś zachwalał takie rozwiązanie ????).Musisz go wybić , nagwintować jedną stronę i wkręcić śrubę najlepiej na taśmę teflonową (zapobiegnie to samoistnemu odkręceniu>brak śrubki kontrującej <)
__________________________________ Z opinią jest jak z dziurą w du..ie-każdy ma swoją.
TX 200 Mk3 by Hogan+m.DOT
Eee tam, od razu że pomysł głupi. Może i niefortunny ale kolega Iwanjura zrobił i mu być może działa bez zarzutu. Na takich eksperymentach zbudowano cały wiatrówkowy know-how więc nie oceniajmy "mądrości" rozwiązań ale ich praktyczne działanie
Wysłany: Wto 09 Lut, 2010 06:24
Jakub napisał/a:
ale kolega Iwanjura zrobił i mu być może działa bez zarzutu.
Hatsana nigdy w ręku nie trzymałem, nie miałem też wiatrówki łamanej. Napisałem to co kiedyś przeczytałem tu na forum. O PECIE widocznie nie doczytałem Forum na tym polega, żeby dzielić się tymi najlepszymi pomysłami i poprawiać czyjeś błędy co właśnie zrobił Robert
Pozdrawiam
__________________________________ HW97k
Haenel 312- Reanimacja rozpoczęta
Czy Ty strzelasz czy do Ciebie strzelają - jeden huk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum