Skoro już jestem na Tawernie to może i ja się podzielę moim nowym dziełem Typowy wół roboczy.. materiał na ostrze- stary pilnik - materiał niesamowicie twardy.. dziś chłopaki chcieli mi zrobić w szkole dziurki na piny w tej "blaszce" ale nawet stołowa wiertarka nie skrobał materiału
tak wyglądała bez wcięcie na ręke i okładzin z dębu...
a tu cały majestat
__________________________________ AA TX200HC by Hogan+Leapers 3-9x32 AO MD+Delta Średni
Hatsan 90s Custom- do sprzedania!!!
Wiem wiem. wygląd musi być.. ale z drugiej strony jak sobie pomyśle że to co wypoleruje za chwile trafi jasny... to po prostu leń się we mnie budzi.... ale fakt trzeba go będzie jeszcze ciut dopieścić i oczywiście okładziny zakonserwować
a jeśli chodzi o wyżarzanie... nawet nie myślę żeby kaleczyć taki ładnie zahartowany kawałek metalu
__________________________________ AA TX200HC by Hogan+Leapers 3-9x32 AO MD+Delta Średni
Wywal też te piny, bo wyglądają jakbyś je kilofem wbijał.
Jeśli boisz się porysowania, to zmatuj całość ostrza papierkiem wodnym. To może ciekawie wyglądać.
Iwanjura jeśli chodzi o okładziny to są one pod mój gust a wiadomo o gustach....
rifleman wiem że piny szpecą ale jak na razie nie mam nic lepszego żeby je zastąpić.. wychodzę z założenia że nie chce dokładać do tego noża ani grosza.. nie licząc papieru ściernego i kW prądu których i tak sporo pożarł
Ja staram się robić coś z niczego
ale i tak panowie dzięki za sugestie.. po kosmetyce i produkcji pochwy dorzucę nowe foto
a jeśli chodzi o wyżarzanie... nawet nie myślę żeby kaleczyć taki ładnie zahartowany kawałek metalu
Ale pilnik w stanie oryginalnym jest bardzo kruchy i podatny na złamanie.
Mlodyferel napisał/a:
ostrze- stary pilnik - materiał niesamowicie twardy.. dziś chłopaki chcieli mi zrobić w szkole dziurki na piny w tej "blaszce" ale nawet stołowa wiertarka nie skrobał materiału
Mam w pracy wypalarkę do metalu,to jak coś możesz podesłać i Ci wypalę otwory.Akurtat tu twardość nie przeszkadza.
__________________________________ BMK-40(lufka LW)tuning by Alchemik+DOC na BKL-u
Dzięki robroj0 za pomoc ale poradziłem sobie już sam normalnie naciąłem szlifierką kontową i na krawędziach wstawiłem "piny" jest nieźle.. jak znajdę czas to coś się wymyśli
ojej dziękuje Panowie . Po prawie 6 miesiącach doprowadziłem go do stanu używalnosci. Pochwa jest typowo Taktyczna hehehe grubaśna skóra przesączona oliwą z pierwszego tłoczenia Klinga ,to stary pilnik -mój kuzyn od którego ,dostałem pilnik ,powiedział mi ,że dziadek dostał go od " NIEMCA" w czasie wojny Może to oryginalny KRUPP? Tsuba to kawałek płytki Duraluminium gr 10 mm .Ostrze ma 180 mm dł ,rękojeść 130 ...więc to kawał gnata. Wymiary są zgodne z puginałem TANTO Pochwa oryginalna ,będzie zrobiona z kawałka akacji -lakowanej.Ostrze hartowane jest przez goscia -szpeca tylko przy samej krawędzi tnącej - reszta jest elastyczna i nie jest krucha Rękojeść to tworzywo sztuczne - kawałek przycietej SSAWKI od odkurzacza,nasadzonej na nóż i zalanej żywicą epoksydową .Nie ma prawa sie tu nic rozlecieć .Rękojeść pokryta jest moim nieśmiertelnym BARANKIEM ,więc dobrze sie trzyma i nie wylatuje z ręki, nawet jak jest mokry.Narazie goli włosy i test kartki przechodzi na 5 z plusem ,ale zapowiedziano mi ,że to jeszcze nie wszystko ...
Prawie osiągnąłem cel ... następny bedzie doskonalszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum