Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 08:16
Wczorajsze strzelanie .
I mi raz udało się może bardziej fartem 50 M podpórka 7,5 j H&N Diabolo sport.
teraz wiem jaki czuły jest Walther na wiatr i na strzelca ta poniżej strzelane przy malutkim wiaterku .10 x ta przy monetkach 5x
Zapomniałem napisać że strzelałem z poprawką .
__________________________________ Postrzelony Dezerter
WALTHER LG 210 3x12-44 mini
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 09:56
jak widzisz z 7,5J z powodzeniem da sie strzelać ten dystans. Strzel z Exact i wypróbuj Exact Express, gwarantuję mniejszy opad, lepszy wynik i mniejszą wrażliwość na wiatr
__________________________________ AA TX200 MK3 + Laepers 6x24-50
...wystarczy by moc móc wzmóc
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 10:18
stworek5 napisał/a:
jak widzisz z 7,5J z powodzeniem da sie strzelać ten dystans. Strzel z Exact i wypróbuj Exact Express, gwarantuję mniejszy opad, lepszy wynik i mniejszą wrażliwość na wiatr
Strzelałem też z exacta 4.52 wyniki są podobne przy zerze na 15m mam troszkę wyżej przestrzeliny ,jak widać na tym poniżej [ skupieniu ] w pewnym momencie zawiał lekko wiatr i od razu przestrzeliny poszły na bok . Strzelałem tam 10x ,początek był ładny i,zapowiadało się że zmieszczę się w dwu złotówce , a potem zawiało troszkę
__________________________________ Postrzelony Dezerter
WALTHER LG 210 3x12-44 mini
Wczorajsze strzelanie.
Odległość 50m śrut JSB 4.52 bezwietrznie, co jest żadkością w miejscu którym strzelam
Karabinek świeżo po przeglądzie u Hogana , na JSB chrono pokazuje 244-246 ms.
Było 10 seri , bo została mi końcówka śrutu, pozniej strzelałem słowackim ale to już nie to samo na tarczy ładnie widac "postęp" pierwsze serie to raczej rozgrzewka a późnej wystrzelałem jak dotąd najlepsze skupienie na 50m
i takie sobie luźne 50m na zakończenie strzelanka, wydaje mi się że można się spokojnie zmieścić w 35x35 a nawet mniej z Hatsana na 50m, te 2 po lewo na dole to moje błędy :
Pora ożywić temat i pokazać, że nawet w taką pogodę też można...
Zatem poniżej wyniki dzisiejszego strzelanka:
Odległość: 70-80m, Exact 4.50
Pozycja: na kucaka z jednopunktowym podparciem karabinka o jakiś sprzęt rolniczy;),
Warunki: zimnooo, lekki wiaterek,
Na rozgrzewkę 1 seria 3 strzały (heh wypadła najlepiej ), następnie 3 serie po 10 strzałów (każda seria na innych nastawach lupki - w poziomie)
Nie licząc paru moich wpadek i zapewne ogólnego braku umiejętności, to myślę że jak na wiatrówkę za 300zł wyniki z takiej odległości są satysfakcjonujące.
No chociaż wiadomo - zawsze chciałoby się lepiej.
__________________________________ Hatsan 90STG + Alchemik + PP 3-9x40AO i AccuShot
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum