Ja za radą wywaliłem podkładki, wszystko odtłuściłem i siedzi już wsio. Tylko postrzelać jest średnio gdzie. Dzięki wszystkim za rady ! Powiedzcie mi jeszcze przykładowo, jeżeli wyzeruje lupkę na np 20m i używając śrutu powiedzmy crosman pointed na który dot powinienem celować strzelając powiedzmy na 40 metr bądź np 10 metr ?
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 21:54
Wystarczy, że wyjmiesz te śmieci z wnętrza obejm.
Po pewnym czasie klej spod podkładek zdaje się wulkanizować i wyłazi, brudzi przy okazji tubus lunety, a podkładki jeżdżą na nim we wszystkie strony.
__________________________________ Mk3 FT + LS
Był H55 + Walther 3-9x40AO
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 23:03
warmaster napisał/a:
A jak z tym celowaniem ?
http://www.chairgun.com/
Taki fajny program - a link do niego był też tu:
http://e-tawerna.pl/viewtopic.php?t=2363
Musisz znać prędkość wylotową dla danego rodzaju peletki (tę wybierasz z załączonej bazy danych), wpisujesz wysokość osi optycznej nad osią lufy, wpisujesz "zero" - i masz piękną trajektorią lotu śrutu ze wzniosami i opadami, zależnie od dystansu.
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 10:29
Tak na szybko, zupełnie z głowy; zakładając, że karabin ma prędkości wylotowe rzędu 237-240m/s i kaliber to 4,5mm; korzystasz z lunety gdzie powiększenie odpowiada true-dot (na danym powiększeniu kropki na siatce oznaczają miliradiany), montaż jest średni, to przy wyzerowaniu na 30m będziesz strzelał pierwszym dotem pod krzyżem na 40m.
__________________________________ Mk3 FT + LS
Był H55 + Walther 3-9x40AO
Kupiłem LEAPERS 3-9x32 AO i zastanawiam się czy dało by się go zamontować na starym Montażu 1-częściowy niski (POINT PRECISION 120 ) a nie chce wydawać kasy na inny skoro mam stary, wejdzie?
W tym problem ze nie mam jej jeszcze ( w piątek będę miał) , myślałem ze wypowie się ktoś kto ma i jedno i drugie.
__________________________________ AA TX200 MK3
Ostatnio zmieniony przez kaczor24 Wto 09 Lut, 2010 20:29, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 19:46
pershi napisał/a:
Dziękuje za zainteresowanie tematem, ale co jeżeli prześwitu brak?
Jak obiektyw nie dotyka do systemu - weź pilnik płaski i zrób sobie w tym miejscu szczelinę na montażu. Zapewne dużo nie potrzeba. No chyba, że to jakiś markowy montaż i szkoda "psuć".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum