Sobota, 11 Września 2010 roku. Do końca roku zostało 112 dni.
Fotoalbum - 477  
FAQ    Regulamin    Szukaj   

Poprzedni temat «» Następny temat  Wersja do druku
Mój TX200
Autor Wiadomość
@Wierzbin
Marek

Wysłany: Wto 11 Sie, 2009 11:48   

Nuter napisał/a:
Wczoraj trochę poczytałem o TX'ach i prosportach vs HW98 w temacie wagi i byłem zaskoczony tym że prosport jest cięższy od HW :zdziwko: nie wiem jakim cudem.
Bierze się to stąd, że PS ma osadę, która równoważy ciężar mechanizmów i lufy. Zwróć uwagę gdzie jest dźwignia naciągu w PSie).
Podobne wrażenie będziesz miał, jak weźmiesz do ręki dowolnego Daystate.

KAT

Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 17:00   

Czuję się wywołany do tablicy... . :hihi:

Dzięki Ci Bartku za miłe słowa do mojego ucha, bo potwierdzają trafność mojego wyboru. :D

Tak na serio, to wybrałem to co najbardziej przypadło mi do gustu.
Powiem tak - TX jest świetny bez tuningu a po... to już się boję ... . :D
Trudno w tej kategorii znaleźć coś lepszego.
Karabinek jest dodatkiem do strzelca i to towarzystwo powinno się uzupełniać.
Z Twoim HW98 możesz sporo namieszać ale tylko jeśli Ci ten sprzęt odpowiada.
Tu Wierzbin może doradzić najlepiej i w kwestii karabinu (choć ten już masz) a co najważniejsze w kwestii optyki.

W Bujakowie widziałem sporo PS i TX ale i HW97 więc jest szansa, że HFT2 jeszcze pociągnie obok wszechobecnych pecepów ;) .

Nuter
Bartek

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 12:11   

ano Krzychu, między nami to jakbym wcześniej miał przyjemność z TX'em to pewnie nieco inaczej by się potoczyło, tak czy inaczej myślę że 98 wymaga od strzelca więcej treningu i opanowania a początkujący (czyt. ja) musi się pomęczyć..

Napewno przy najbliższej okazji muszę jeszcze raz wziąć w łapy Twojego TX'a bo jeżeli nie będzie mi tak "tańczył" po celu jak HW to się poważnie zastanowię.. nie chcę żadnych pochopnych posunięć wykonywać bo to nie ma sensu. Szkoda było by takiego dopieszczonego egzemplarza odpuszczać, zobaczę jak dramatyczna jest różnica ale powtarzam sobie cały czas że dam sobie spokój ze sprzętem do wiosny (może :D )

a optyka jest 8)

KAT

Wysłany: Wto 18 Sie, 2009 17:28   

Słuszna słuszność Bartku. :D Ja też jestem poczatkującym.
Ten taniec będzie zawsze tylko trzeba go z lekcza opanować tuż przed samym strzałem. ;)
Jak już masz komplet, to najlepiej będzie postrzelać z tego zestawu jak tylko się da najlepiej.
Sądzę, że po jakimś czasie sam się zorientujesz czy to jest to-czy trza gonić króliczka dalej :D
Serdecznie polecam spotkania (zawody) strzeleckie, bo mają swój indywidualny klimat.
Warto tez oderwać się od dnia codziennego i wpaść w zupełnie inny klimat... . ;)

diaderny
Tomek

Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 15:50   

Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Dzisiaj z kolegami Darkiem i Tomkiem pojechaliśmy popykać na strzelnicę. Ja bardziej w celu sprawdzenia mojej niuni po powrocie od Hogana.
Powiem tak Waldi jesteś Wielki :!: teraz strzela jak powinna http://www.fotosik.pl/pok...32d27994fb.html to zaledwie 30 m śrut Exact 4,52, nie ważony standardowy prosto z pudełka. Na 100m nakrętka od butelki Pet leżąca też bez problemu udało się za drugim razem. Jestem zadowolony.

lopi69

Wysłany: Sob 07 Lis, 2009 12:44   

Jeszcze nie próbowałem mojego na 100m, ale narazie taki wynik to dla mnie abstrakcja.
Z H55 puszka po farbie była 100%, ale zakrętka po PET? Gratulacje!!!

tyshek
Tomek

Wysłany: Pon 01 Lut, 2010 12:15   

tomaschek30 napisał/a:
Oring kosztuje grosze

Jaki rozmiar jest tego oringa ? Jakoś nie mogę znaleźć ;)

Odpowiedz do tematu