Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 18:54 korona lufy w gamo maxima
Bardzo proszę o pomoc.Mam gamo maxima z obciętą lufą.Niestety mam wrażenie że ktoś to zrobił domowym sposobem.Nie jestem milionerem.Do kogo mogę się udać po pomoc.Chodzi mi onaprawienie błedu i zrobienie korony.Slyszałem dużo o Hoganie,ale nie wiem jak się mogę skontaktować.
Ostatnio zmieniony przez Marek19 Pią 15 Sty, 2010 19:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 19:01
Kupiłeś ten karabinek co na allegro wisiał(za około 200pare zł)?? Sam na niego "polowałem" - dobry wybór.
Mam pytanie - czy lufa jest gwintowana?? Sprzedawca nie chciał mi odpowiedzieć na to pytanie, lub nie umiał (odesłał do opisów w sieci) - a były takie i takie modele.
A co do problemu. Zamieść foty - może wystarczy koronę poprawić.
Pozdrawiam
Adam
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010 19:44
Można skorzystać z imageshack lub fotosik i wkleić linki.
Co do korony - na forum są opisy jak ją wykonać domowym sposobem za pomocą papieru ściernego (o coraz drobniejszej gradacji) i kulki z łożyska.
Akurat tu to co dotyczy hatsana - sprawdzi sie w przypadku gamo.
Pozdrawiam
Tak widziałem na forum jak zrobić własnym sposobem koronę,ale mam wątpliwości co do właściwego obcięcia lufy(tak jak pisałem moim skromnym zdaniem jest to amatorszczyzna niestety w najgorszym wydaniu).Z tego tez powodu wolałbym fachowca o ile mnie na niego stać.Pozdrawiam Marek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum