Na sucho znaczy bez rozkręcenia, ewentualnego dokręcenia czegokolwiek, tak jak dostałem prosto z pudełka. Nie jest to na razie żaden szczyt ale mam nadzieję że po poprawieniu pary rzeczy będzie fajna zabawa.
Nie wiem tylko dlaczego Pafik pisze ze na wszystkim ludzie potrafią zaoszczędzić???
Jeśli chodzi o sprężynę to BMK po prostu bardzo mi się podobała, może nie jest to Theoben, ale każdy orze jak może. Przede wszystkim jest składna, ma stała lufę i jest ciężka, bo 4,2 kg. jak pewnie wiecie daje lepszą stabilkę podczas strzału.
Jeśli chodzi o optykę to nie jestem wyborowy i nie strzelam na bóg wie jaki dystans, a ta na 100 w sam raz. Fakt może nie Optisan, albo Zeiss, ale jest to pozostałość po starym zestawie, którym się dobrze spisywała.
No i dla jasności nie chodzi o puszkobijcę na 20 metrów, wolę jeden precyzyjny strzał, a na to nawet na 100 m ogromny wpływ ma wiele czynników, począwszy od śruta, poprzez sprężynę, na pogodzie kończąc.
A swoją drogą jeśli ktoś ma pomysły co i jak mogę poprawić to będę wdzięczny za info.
Aha i ktoś coś pisał o Hoganie, czy cuś, w każdym razie odniosłem wrażenie że gość, czy firma wie co robi. Jakby ktoś miał jakieś info w tym temacie, proszę bardzo i z góry dzięki.
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 18:58
Miałem HW95 - niby pierwowzór dla tej BMK. I jeśli nie liczyć niezłego kopnięcia w ramię przy strzale (15,5J) to był to bardzo fajny karabinek. Mój miał dotoczony pierścień na tłoku i zamontowany zestaw dzielonych sprężyn - i jeśli mogę coś podpowiedzieć to tylko drób pierścień na tłoku i nową dopasowaną prowadnicę z kapeluszem do założonej sprężyny - będzie OK. Moim zdaniem ten karabinek jednak byłby milszy w użytkowaniu jednak przy energii 14-14,5J.
kontakt do Waldka (Hogana)
http://www.airgunservice....di_o_sobie.html
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 23:40
wolf8 napisał/a:
Nie wiem tylko dlaczego Pafik pisze ze na wszystkim ludzie potrafią zaoszczędzić???
Napisałeś "Strzelałem na sucho" my przez to rozumiemy strzelanie bez śrutu (co jest bardzo niekorzystne dla wiatrówki) Poprostu błędy w nazewnictwie, stąd te nieścisłości
Pozdrawiam
__________________________________ HW97k
Haenel 312- Reanimacja rozpoczęta
Czy Ty strzelasz czy do Ciebie strzelają - jeden huk
Wielkie dzięki dla kolegi Kilan za kontakt.
Ponieważ jestem na necie od bardzo niedawna, a osobiście nie znam innych "zapaleńców" jak ja i nie było od kogo się uczyć, wybaczcie moje błędy i dla was dziwne sformułowana. . Na razie uczę się od Was.
A odnośnie strzelania na sucho, to fakt, to jest szkodliwe i to bardzo, zwłaszcza dla samego tłoka i nie praktykuję tego.
Dzięki za porady i pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum